Pranešimai spaudai

2006
gruodžio
22 d.

Profesinio meistriškumo konkurse varžėsi būsimi virėjai


2006 metų gruodžio 15 dieną Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykloje vyko Švietimo ir mokslo ministerijos organizuotas šalies profesinių mokyklų mokinių virėjų, barmenų profesinio meistriškumo konkursas. Konkurso tikslas – populiarinti virėjo profesiją, ugdyti mokinių profesinį meistriškumą, skatinti jų kūrybiškumą, savarankiškumą, iniciatyvą ir bendradarbiavimą.Konkurse dalyvavo maisto ruošimo darbuotojo programos baigiamojo kurso mokiniai iš 18 profesinių mokyklų - 5 vaikinai ir 13 merginų iš visų šalies regionų. Konkurso užduotis - paruošti karštą kiaulienos patiekalą. Konkurso dalyvių darbą vertino nepriklausoma vertinimo komisija.

Pirmosios vietos nugalėtoju tapo Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos mokinys Kostas Patapas už išradingai, įdomiai ir originaliai pateiktą patiekalą „Kiauliena Velington su dviejų garnyrų mozaika ir bruknių padažu“ (profesijos mokytoja metodininkė Vida Bingelytė). Antroji vieta skirta Klaipėdos turizmo mokyklos mokiniui Giedriui Norvilui už patiekalą „Prieš audrą“ (profesijos mokytoja Svetlana Jadova). Trečioji vieta atiteko Utenos regioninio profesinio mokymo centro mokiniui Zenonui Mikalajūnui už kepsnį „Retro“ (profesijos mokytoja Dangutė Bučienė).

Keletas mokinių buvo apdovanoti už patiekalo originalumą, greitą ir gerą patiekalo paruošimą, geriausiai atitinkančią reikalavimus aprangą.

Kol maisto ruošimo laboratorijoje vyko įtemptas darbas, mokinius atlydėję profesijos mokytojai dalyvavo seminare „Klasikinės virtuvės sąsajos su Rytų mitybos kultūra“. Seminarą vedė restoranų konsultantas „Nese-Baltija“ direktoriaus pavaduotojas Vladislovas Judickis.

Daugiau informacijos: Jonas Dziena, Švietimo ir mokslo ministerijos Profesinio mokymo skyriaus vyriausiasis specialistas, tel (8 5) 2743140, el. paštas: jonas.dziena@smm.lt

Ryšių su visuomene skyriaus
vyriausioji specialistė Aida Janionytė
Tel. (8 5) 2743136